Online collecties

Deze workshop wordt in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht aangeboden.

Aanleiding
Het online tonen van uw collectie lijkt gemeengoed te zijn. Niet alleen in websites en databases maar ook binnen de sociale media zien we steeds meer erfgoedcollecties zichtbaar worden. Werken aan digitale toegankelijkheid is op deze schaal al bijna een kerntaak geworden. Er zijn echter ook nog genoeg musea waarbij de (basis)kennis ontbreekt om goed in te spelen op deze ontwikkeling.

Doelgroep

Speciaal voor de kleinere erfgoedinstellingen -en dan specifiek de medewerkers met een beperkte kennis in ICT, maar die wel verantwoordelijk zijn voor de vertaalslag tussen museum en ICT(bureau).

Doelstelling
U krijgt inzicht in de aspecten van het digitaal, duurzaam en open presenteren van uw (online) collectie.

Opzet
Tijdens deze workshop bespreekt u de overwegingen om de collectie wel of niet online te presenteren. Hierbij worden diverse voorbeelden uitgelicht en besproken wat er voor musea zoal mogelijk is. U gaat hierbij in op vragen zoals ‘welke rol geeft u het publiek?’ en ‘hoe gaat u om met verwachtingen van verschillende doelgroepen?’ Ook is er aandacht voor personele en financiële inzet voor digitale collectiepresentaties. Tijdens deze workshop werkt u, naast plenaire sessies, in kleine groepen aan uw eigen casus. Na afloop krijgt u het handboek ‘De Wegwijzer collecties op internet’ uitgereikt.

Docent: Simone Stoltz
Tijd: dinsdag 28 oktober 2014
Locatie: Landgoed Oostbroek te Utrecht (kan ook in-company)
Prijs: €100 p/p (incl. handboek ‘De Wegwijzer collecties op internet’)
Aanmelden: via Landschap Erfgoed Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *