Scholingsaanbod

De trainingen die onder de noemer Erfgoed 2.0 werden gegeven, worden voortaan door Stichting E30 aangeboden. Stichting E30 wil er onder meer zorg voor dragen dat erfgoed relevant blijft en dat de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn zich kunnen blijven ontwikkelen. Voor en door erfgoedprofessionals dus. Daarnaast beijvert de stichting zich voor kennisdeling, onder andere door het aanbieden van trainingen en workshops.

Voor 2014 hebben wij onderstaand scholingsaanbod in petto.

• Crossmedia (training)
  • Communitymanagement (training)
  • Erfgoed en toerisme (training)
  • HRM in het museum (masterclass)
  • Media strategieën (masterclass)
  • Online collecties (workshop)
  • Op zoek naar verdienmodellen (training)
  • Publieksbereik met sociale media (workshop)
  • Talentmanagement (masterclass)
  • Werken met Augmented Reality? (workshop)

Bent u op zoek naar een specifieke training of workshop die hier niet vermeld staat, neem dan contact met ons op. Stichting E30 kan hierin wellicht voorzien.

Waarom trainingen en workshops?
We zien nog steeds dat erfgoed- en cultuurinstellingen veranderen in hun relatie met bezoekers. Onder andere door de media waarmee ze (marketing) communicatie bedrijven of door het inzetten van digitale tools bij tentoonstellingen en andere events. Maar ook door de strategie en de business modellen die opnieuw bedacht en toegepast moeten worden. Daarvoor hebben we een nieuwe visie en een aangepaste manier van werken nodig. Die komen niet vanzelf. Door actief aan de slag te gaan en tegelijk (opnieuw) de uitgangspunten van de organisatie te versterken, kunnen erfgoedinstellingen van ‘meedoen aan een trend’ komen tot een bestendige verandering die niet alleen onvermijdelijk is, maar ook bij ze past.

Organisaties die wij al van dienst konden met het scholingsaanbod zijn onder andere:

Allard Pierson Museum
Erfgoed Nederland
Landschap Erfgoed Utrecht
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Archief Eemland
Utrechts Archief
VSC (Vereniging van Science centra en musea in wetenschap en techniek)
If then is now / Plaatsen van Betekenis
Ministerie van OCW